Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Скидањем таблица Курти жели да заустави живот на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Скидањем таблица Курти жели да заустави живот на КиМ

19. септембар 2021.

Према информацијама које поседујемо Аљбин Kурти и власти у Приштини планирају да у току сутрашњег дана почну да скидају српске регистарске таблице на административним прелазима и замењују их такозваним привременим приштинским пробним ознакама.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Једини циљ оваквих неурачунљивих акција Аљбина Kуртија јесте да изазове провокације и опасну дестабилизацију прилика на простору Kосова и Метохије и директно угрози мир и стабилност. Сви треба да знају да је Kурти човек који жели да изазове инциденте по сваку цену, што ће створити потпуни застој живота на северу KиМ, који ће трајати све док се не прекине неоправдан напад и угњетавање српског народа.

Од доласка Аљбина Kуртија, акција коју планира да спроведе сутра, а коју је данас започео постављањем додатне инфраструктуре на Јарињу и на другим административним прелазима, најопаснија је провокација и претња по српски народ на Kосову и Метохији. До ње долази након срамне пресуде Ивану Тодосијевићу и представља очигледни наставак политике притисака, поготову у тренутку када се очекује трећестепена одлука која се неће односити само на Ивана Тодосијевића, већ на цео српски народ, што свима треба да буде јасно.

Kуртијев подли наум говори о најбруталнијем кршењу Бриселског споразума којим се регулише слобода кретања, као и остали споразуми постигнути у Бриселу овим поводом.

Овим репресивним мерама посебно ће бити погођен наш народ на северу Kосова и Метохије, што је и један од главних циљева Приштине. На овај начин у питање се доводи живот српског народа у покрајини и зато ће Срби умети да одговоре на овакве провокације Приштине.

Срби са Kосова и Метохије неће дозволити Kуртију да им се на овај начин крше права и угрожавају две најсветије вредности - право на слободу кретања и право на слободу говора и зато ћемо бити истрајни у зашити права српског народа на KиМ.