Насловна » Актуелно » Вести » Напад на групу Срба у Јужној Митровици директна последица безумних потеза Приштине
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Напад на групу Срба у Јужној Митровици директна последица безумних потеза Приштине

28. септембар 2021.

Јучерашњи напад на групу Срба који су отишли у јужни део Косовске Митровице како би обавили административне послове, права је слика и прилика данашњег друштва на самопроглашеном „Косову“, које је годинама грађено на отровној и безумној мржњи према српском народу и свему што је српско.

 Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Овај недопустиви инцидент наставак је и последица безумних акција Приштине чији специјалци данима провоцирају српски народ на прелазима на северу КиМ.

Мултиетничко друштво се не прави ножевима, флашама, демонстрацијама силе, нити мржњом према комшијама и суграђанима, и ових дана је постало више него јасно да Приштина жели да Срба или нема или да буду затворени у резервате, без права на кретање, језик и слободно мишљење.

Они који позивају „две стране“ на деескалацију, нека данас, ако не желе да наставе да затварају очи пред реалношћу, виде да „другу страну“ у овом дивљаштву чине незаштићени људи, угрожених права.

Срби неће бити мета за иживљавање екстремиста, јер напад на сваког Србина на Косову и Метохији је напад на читав српски народ, а инспиратори хајке на наш народ одговараће за то што чине.