Насловна » Актуелно » Вести » Петковић у Јагодини позвао интерно расељене да гласају на локалним изборима на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић у Јагодини позвао интерно расељене да гласају на локалним изборима на КиМ

13. октобар 2021.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић обишао је данас Јагодину и разговарао са расељеним лицима са простора Косова и Метохије, привремено смештеним у овом граду. Он их је позвао да узму учешће и гласају на предстојећим локалним изборима у покрајини 17. октобра, истакавши значај што већег изласка Срба на те изборе, као и јединствене подршке Српској листи.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Петковића је дочекао председник Скупштине града Јагодина, Драган Марковић Палма, а директор Канцеларије је пренео да је од виталне важности за опстанак српског народа на КиМ да у што већем броју привремено расељени Срби изађу на локалне изборе и на тај начин заједно сачувамо бедеме српских националних интереса на КиМ.

- Знам да сте свили ново гнездо у лепој Јагодини, али опет знам да вам је и срце и душа на КиМ и не може ништа да вам буде милије од вашег Новог Брда, Витине, Грачанице, Штрпца, од наших општина на северу Косова и Метохије, од наших прелепих светиња, наших планина, њива и свега онога што сте морали да оставите када сте кренули пут централне Србије. Зато морамо да сачувамо 10 српских општина, јер тиме чувамо залог за формирање Заједнице српских општина, јер ће оне представљати оквир за колективну безбедност и права српског народа на КиМ - рекао је Петковић.

Он је нагласио да је држава Србија данас јача него икада захваљујући мудрој и одговорној политици председника Александра Вучића и подсетио да ће држава увек бити уз свој народ.

- Знајте да имате вашу државу уз вас која ће чинити све да повећа животни стандарди вас и ваше деце и зато вас молим да се одазовете 17. октобра и изађете на локалне изборе - додао је Петковић.

Он је том приликом подржао Српску листу уз констатацију да је једино Српска листа гарант останка и опстанка српског народа на КиМ, а она између осталог има и подршку председника Александра Вучића.

Председник Скупштине Града Јагодине Драган Марковић истакао је да сви треба да подрже Српску листу која једина има подршку званичног Београда и председника Александра Вучића, јер је важно да одбранимо наше националне интересе.

Резултат рада Александра Вучића је финансирање значајних пројеката на КиМ, хапшење зличинаца ОВК и споразум 'Отворени Балкан', који је подржао и Еди Рама - истакао је Марковић.

Након посете Јагодини, директор Петковић и његов тим посетиће интерно расељена лица са КиМ у Смедереву, са којима ће такође говорити о важности учешћа на предстојећим локалним изборима на Косову и Метохији.