Насловна » Актуелно » Вести » Петковић позвао интерно расељене у Смедереву да подрже Српску листу на изборима на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић позвао интерно расељене у Смедереву да подрже Српску листу на изборима на КиМ

12. октобар 2021.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић разговарао је вечерас у Смедереву са интерно расељеним лицима из наше јужне покрајине која живе у овом граду.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Петковић је са њима разговарао о важности изласка на локалне изборе на KиМ и указао им на неопходност јединствене подршке Српској листи, јер само тако можемо да помогнемо својим сународницима у покрајини.

- На изборима 17. октобра наша је обавеза да сачувамо свих 10 српских општина које имамо на KиМ, али и да се изборимо за бољи живот, за нова радна места и за то да наше институције буду заступљене на простору Kосова и Метохије. Ту сам да вас позовем да подржите кандидате Српске листе, јер једино Српска листа као пројекат од националног значаја има подршку председника Александра Вучића, Београда и државе Србије. Они који су се одлучили да самостално изађу на изборе, а носе српско име и презиме су разбијачи српског јединства и нису они који су уз свој народ и Београд, него имају подршку из Приштине.

Ови избори су важни јер је неопходно да у локалним институцијама самоуправе имамо људе који чувају српско јединство и који се боре за српске интересе - поручио је Петковић у Смедереву.