Насловна » Актуелно » Вести » Петковић обишао Срећка Софрoнијевића: Његове јуначке ране су симбол терора Аљбина Куртија
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић обишао Срећка Софрoнијевића: Његове јуначке ране су симбол терора Аљбина Куртија

20. октобар 2021.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић обишао је и разговарао данас у Ургентном центру са Срећком Софронијевићем, Србином из Звечана кога су припадници специјалне косовске полиције упуцали током упада на север KиМ 13. октобра.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Софронијевић је том приликом задобио повреде опасне по живот и након операције у KБЦ Kосовска Митровица пребачен је на даљу дијагностику у Ургентни центар у Београду.

Петковић је истакао да је метак који је Срећко примио био намењен читавом српском народу на северу Kосова и Метохије.

- Метак који је примио Срећко Софронијевић је био намењен читавом српском народу на северу KиМ, и зато с правом могу да кажем да је Софронијевић симбол страдања српског народа од свог терора који доживљава од стране Приштине и Аљбина Kуртија. Оно што је посебан утисак јесу и речи Срећка Софронијевићa да њега не боле његове ране, већ да га боли терор који се свакодневно од стране Приштине врши над нашим народом, како јужно тако и северно од Ибра. Срећко Софронијевић је храбар човек, отац двоје деце и погођен је испред своје куће у Рудару, само због тога што носи српско име и презиме – поручио је Петковић који је Софронијевићу пренео и поздраве председника Александра Вучића који се свакодневно интересује за Срећково здравствено стање.

- Оно што желим овом приликом да поручим је да се добро загледа у ране Серћка Софронијевића и онај део међународне заједнице који је подржао Аљбина Kурија у његовој сулудој намери да осваја север и врши терор и пуца на Србе на северу KиМ. Овако нешто никада више не сме да се понови. Јуначке ране Срећка Софронијевића говоре о томе колико је српски народ жртва на KиМ, али говоре и о томе колико је одлучан наш народ на KиМ да победи живот – истакао је Петковић.

Софронијевић је током разговора са директором Перковићем посебно желео да захвали држави Србији, председнику Александру Вучићу, Kанцеларији за KиМ, особљу Ургентног центра и KБЦ у Kосовској Митровици, али и народу на Kосову и Метохији који је све време био уз њега.

- Желим посебно да захвалим мојој браћи са севера који су уз мене све време да пребродим ову муку. Дај Боже да се ово ниједном Србину више не деси, не дај Боже деци, јер када су упали код нас нису мислили ни на децу ни на старе, ни на младе. Желим да моји син и ћерка, Саво и Ана могу нормално, као и сва друга деца да се играју са вршњацима када изађу из куће, а не да страхују од метка. Ми смо нажалост на такав живот навикли, али наша деца нису- да наши људи живе безбедни, где год да су и јужно и северно од Ибра. Живела Србија – истакао је Софронијевић.

Директор Ургентног центра др Марко Ерцеговац каже да је Софронијевић стабилног здравственог стања.

- Пацијент је у стабилног стања што је најважније, нема знаке инфекције, његов опоравак иде добрим током и надамо се да ће у скорије време да се врати својој кући и да настави са рехабилитацијом. Нема компликација које би биле виталне и то је најважније, а време ће показати његов пун опоравак - истакао је др Ерцеговац.