Насловна » Актуелно » Вести » Канцеларија: Увредљиви графити у месту Могила у Витини
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Канцеларија: Увредљиви графити у месту Могила у Витини

03. новембар 2021.

На сеоском путу у месту Могила, у општини Витина, јутрос су осванули графити „Албанија“, „АЛБ“ и погрдни назив за српски народ исписан на зиду једне куће.

 Увредљиви графити

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

У овој мешовитој средини и раније су се дешавали инциденти са етничким мотивима, као што су исписивање назива терористичке организације УЧК у близини српске школе и цркве, каменовање кућа Срба, па су мештани ове општине с разлогом забринути за своју безбедност.

Јасна је порука албанских екстремиста који на све могуће начине покушавају да застраше и отерају Србе са својих огњишта, нарочито у мешовитим заједницама, у тежњи да створе моноетничку средину.

Управо су ове поруке српском народу инспирисане порукама Аљбина Куртија који се отворено залаже за формирање такозване „Велике Албаније“ и као много пута до сада се неодговорне изјаве и поступци политичара у Приштини преливају на свакодневни живот српског народа на КиМ.

Курти својим изјавама и деловањем директно угрожава безбедност и мир српског народа на Косову и Метохији, чији се симпатизери готово свакодневно служе разним провокацијама како би заплашили Србе.