Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Својом политиком мржње према Србима Курти се идентификује с међуратном Хрватском
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Својом политиком мржње према Србима Курти се идентификује с међуратном Хрватском

22. новембар 2021.

Сличан се сличном радује, па не чуди ни најмање што се Аљбин Курти идентификује с међуратном Хрватском и у својој политици мржње тражи подршку од оних којима је једина политичка платформа мржња према званичном Београду и председнику Александру Вучићу.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Међутим, забрињавајућа је Куртијева опсесија председником Александром Вучићем, кога није пропустио да помене ни у једном једином одговору новинарима хрватског уратка, па је јасно чему служи овакав политички памфлет који би неки радо волели да представе као интервју.

Када се удруже политичка инфериорност и неоснована, ничим поткрепљена, а грандиозна амбиција добије се удружена кампања из Приштине и Загреба против председника Вучића и званичног Београда. То што смо данас лидер у региону по привлачењу страних инвестиција, лидер по стопи раста БДП-а па зато и можемо да опремамо и своју војску и своју полицију и да помажемо свом народу на Косову и Метохији, има неподељену подршку српског народа на простору Косова и Метохије.

Сасвим супротно од подршке коју ужива и на коју се позива Аљбин Курти, а коју демантују резултати недавно завршених локалних избора на КиМ, на којима је Куртијева политика „реципроцитета“ доживела дебакл незапамћених размера.

Стога мантра о некаквом реципроцитету и међусобном признању може бити порука на којој Курти једино може да инсистира у страној штампи, с обзиром да су га и његови грађани прозрели, а о неозбиљности таквих најава излишно је и говорити.

Нема сумње да је Курти у Хрватској наишао на подршку свом опасном пројекту „Велике Албаније“ чији је једини циљ дестабилизација региона и стварање опасне једнонационалне творевине налик на нацистичу Немачку, или усташку НДХ.