Насловна » Актуелно » Вести » Заставе УЧК и Албаније постављене у Бошњачкој махали су нова провокација
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Заставе УЧК и Албаније постављене у Бошњачкој махали су нова провокација

06. децембар 2021.

У северном делу Kосовске Митровице, у етнички мешовитом насељу Бошњачка махала, вечерас су постављене заставе Албаније и терористичке организације УЧK.

 Заставе УЧК и Албаније

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Реч је о смишљеној, опасној провокацији која има за циљ да изазове неодмерену реакцију српског народа на северу покрајине, који је тешко страдао управо од руку терориста УЧK.

Иако је извршилац сакривен, слављење терористичке УЧK има свој препознатљив потпис и води све до власти у Приштини. Очигледна је намера Аљбина Kуртија да поново подигне тензије на северу Kосова и Метохије, изазове инциденте и тако покуша да скупи неки политички поен.

То што Kурти није добродошао у српске средине на KиМ, а север покрајине му представља свакодневну опсесију, не може компензовати оваквим акцијама и качењем застава терористичке организације у српским срединама.

Јасно је да Kуртија очигледно не занима дијалог и нормализација односа, али га занима ново распламсавање тензија кроз које показује још једном своје право лице екстремисте, преобученог у одело политичара.