Насловна » Актуелно » Вести » Нетачни наводи Приштине да је Београд забранио посету Донике Гервале Шварц Бујановцу и Прешеву
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Нетачни наводи Приштине да је Београд забранио посету Донике Гервале Шварц Бујановцу и Прешеву

15. децембар 2021.

Апсолутно су нетачни наводи појединих албанских портала и приштинских званичника да Београд није дозволио данашњу посету министарке у такозваној Влади у Приштини Донике Гервале Шварц Бујановцу и Прешеву.

 Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Према споразуму о званичним посетама, свака посета између званичника Београда и Приштине се сматра одобреном уколико експлицитно није забрањена дописом, те је захтев Донике Гервале Шварц третиран позитивно.

Такође, официр за везу који заступа Београд и усмено је данас свом колеги - приштинском официру за везу у Београду пренео да је посета Гервале Шварц централној Србији одобрена и да може да посети поменуте општине у складу са важећим споразумом и без статусних ознака.

О томе сведочи и мејл којим приштински официр за везу данас захваљује официру за везу Београда поводом одобравања посете.

Зато позивамо медије и званичнике у Приштини да престану са обмањивањем јавности и изношењем нетачних података.

Београд је тај који доследно поштује споразуме и опредељен је нормализацији односа и никакви нетачни наводи из Приштине то не могу да пониште.