Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Упад Росу у општину Штрпце наставак терора Аљбина Куртија
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Упад Росу у општину Штрпце наставак терора Аљбина Куртија

21. децембар 2021.

Јутрошња акција Kосовске полиције која је са специјалцима Росу, до зуба наоружаним, упала у више српских села у општини Штрпце и привела више Срба, још један је бруталан покушај застрашивања српског народа у покрајини и нови терор Аљбина Kуртија.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Од јутрос, општина Штрпце налази се у блокади, приступи су онемогућени, улице затворене, многе српске куће претресене, народ застрашен и онемогућен да обавља основне послове.

Под маском и изговором некакве борбе против корупције, Аљбин Kурти поново шаље специјалце Росу, под пуном ратном опремом, у српске средине, са јединим циљем да Србе који су остали бедем одбране наших националних интереса у покрајини криминализује.

Kако то да Kурти не види корупцију и криминал у својим редовима, када је и свим међународним факторима познато да сви токови прљавог новца иду кроз албанске средине.

Општина Штрпце, као снажно српско упориште и најјужнија тачка српског опстанка на KиМ, очигледна је мета управо због важности за наш народ који је овде остао и опстао, упркос свим изазовима и потешкоћама.

Никакве акције Аљбина Kуртија неће сломити српски отпор и српско јединство у покрајини, оличено у Српској листи и у томе ћемо истрајати упркос свим притисцима.

До ове акције не долази случајно, баш у данашњем дану, када председник Александар Вучић треба да потпише шест важних споразума у оквиру иницијативе "Отворени Балкан", као корак у бољу будућност и очигледно је координисана са синоћњим дивљањем екстремиста и паљењем српских застава у Тирани.