Насловна » Актуелно » Вести » Канцеларија за КиМ: Недопустиво узнемиравање српских породица из Шилова од стране Косовске полиције
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Канцеларија за КиМ: Недопустиво узнемиравање српских породица из Шилова од стране Косовске полиције

22. децембар 2021.

Недопустиво је и срамотно данашње поступање Kосовске полиције која је више сати, без ваљаног основа, претресала куће две српске породице из Шилова и њих изложила додатном притиску и узнемиравању.

 Канцеларија за КиМ

Фото: РТВ Пулс

Реч је о типичном примеру застрашивања Срба који живе у Kосовском Поморављу и перфидном притиску од стране Приштине да се они одатле иселе.

Иако у кућама домаћина Џаклића и Михајловића ништа нелегално није пронађено, они су више сати били жртве полицијског проверавања, услед кога су претрпели снажан стрес.

Познат је и опробан механизам да власти у Приштини на челу са Аљбином Kуртијем, под различитим изговорима, шаљу полицијске снаге у српске куће и села не би ли тако унели додатни немир и страх међу преостали српски народ у покрајини.

Оно на шта Kурти и његови сарадници никако не рачунају јесте чињеница да никаквим једностраним акцијама, нити новим притисцима неће сломити дух и снагу Срба на простору Kосова и Метохије, нити изазвати неодмерену реакцију српског народа који је увек окренут миру и мирном суживоту.