Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Сваки наш човек на КиМ представља зеницу ока државе Србије
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Сваки наш човек на КиМ представља зеницу ока државе Србије

07. јануар 2022.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић присуствовао је на Божић литургији у манастиру Грачаница коју је служио владика рашко-призренски и косовско-метохијски Теодосије.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

- Васцелом српском роду одавде из срца Косова и Метохије, из порте Милутинове Грачанице, честитам један од најрадоснијих хришћанских празника, Божић. Посебно честитке упућујемо нашем српском народу на Косову и Метохији, радосним покличем "Мир Божји, Христос се роди!". Заиста, тајна рођења Господа Исуса Христа представља и сам смисао нашег живота, а управо да се боримо за живот у слободи јесте наша основна мисија овде на Косову и Метохији - поручио је Петковић честитајући празник.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Он је подвукао да морамо да градимо мир, да будемо сложни и јединствени, ако желимо да останемо на Косову и Метохији.

- Сваки наш човек на КиМ представља зеницу ока државе Србије и ми ћемо се као и до сада трудити да помогнемо наш народ на Косову и Метохији и у овој години много више, да градимо и болнице и школе и вртиће и нове путеве, али и да помажемо нашу Српску православну цркву и епархију Рашко-призренску на челу са Владиком Теодосијем. Искористио бих ову прилику да захвалим владики Теодосију што нас је удостојио да јуче током Бадње вечери и данас када обележавамо рођење Господа Исуса Христа будемо заједно, јер то показује да када су држава и црква заједно и за наш народ ће бити много боље, јер и црква и држава представљају стожер опстанка нашег народа овде на КиМ - истакао је Петковић и пренео поздраве председника Александра Вучића српском народу на КиМ.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

- Да имамо снаге, слоге, јединства, мира, али и да имамо стрпљења да бисмо се изборили да живот победи овде на КиМ. Мир Божји! Христос се роди!

Божићној литургији у манастиру Грачаница присуствовао је и председник Српске листе Горан Ракић, потпредседник Далибор Јевтић, председник Привременог органа Новак Живић, градоначелница Грачанице Љиљана Шубарић...