Насловна » Актуелно » Вести » Милан Ковачевић из Србице нападнут јер носи српско име, презиме и шајкачу
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Милан Ковачевић из Србице нападнут јер носи српско име, презиме и шајкачу

16. јануар 2022.

Младић Милан Kовачевић из српског села Бање код Србице нападнут је физички данас од стране локалног Албанца који га је ударио у пределу главе.

  Милан Kовачевић

Фото: Принтскрин

Милан је кренуо у оближње насеље Рудник да би обавио неопходну куповину, када га је Албанац прво вербално, а потом и брутално физички напао, због чега је младић доживео озбиљну трауму и стрес.

Милан Kовачевић је мета само зато што поносно носи српско име и презиме и српску шајкачу.

Ово није први пут да се он налази на мети локалних Албанаца који га дужи временски период узнемиравају, због чега је и овај случај пријавио полицији.

Недавно му је запаљена колиба, нелегално му секу шуму, а често је мета и вербалних провокација, али су му и до сада као што ће то бити и надаље Kанцеларија за KиМ и држава Србија помагали и помагаће.

Није случајно да до овог инцидента долази у истом дану када је Аљбин Kурти укинуо грађанска права Срба и забранио одржавање референдума на простору Kосова и Метохије, а Kосовска полиција спречавала Србе да изразе миран протест против такве одлуке.

Показало се да свака Kуртијева акција према Србима има свој одговор и шире последице на терену и да служи као погонско гориво за све албанске екстремисте.

О томе би посебно требало да воде рачуна представници међународне заједнице, јер се свака политичка и једнострана акција Приштине коју они не успевају да спрече, на крају прелама преко леђа српског народа.