Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Србија против Куртијевих покушаја ревизије историје
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Србија против Куртијевих покушаја ревизије историје

05. фебруар 2022. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је данас да је Србија против покушаја премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија да изврши ревизију историје и релативизује злочине албанских фашиста у Другом светском рату.

   Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Петковић је, реагујући поводом почетка рестаурације куће нацистичког колаборационисте Џафера Деве, у Косовској Митровици, на Твитеру написао да кућа Деве, ако треба да буде претворена у јавни простор може бити само музеј сећања на жртве злочина Ш дивизије „Скендербег“ и других албанских фашистичких формација на Косову и Метохији.

Медији су пренели да је Мисија УНДП-а на КиМ почела рестаураторске радове у на кући нацистичког колаборационисте Џафера Деве у Косовској Митровици.

Обнова ће бити обављена у оквиру пројекта Европске уније (ЕУ) "Културно наслеђе као покретач дијалога међу заједницама и социјалне кохезије" који доприноси стабилности и миру (ИцСП), навео је РТС.

Обнову Девине куће, осим УНДП-а, подржали су и Министарство културе, омладине и спорта привремених приштинских институција и Канцеларија ЕУ у Приштини.