Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Апсурдна изјава Османи да је Приштина испунила све обавезе из дијалога
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Апсурдна изјава Османи да је Приштина испунила све обавезе из дијалога

11. фебруар 2022.

У мору апсурдних изјава приштинских политичара, прво место заузима порука Вјосе Османи, да је такозвано Kосово испунило све своје обавезе и споразуме из дијалога, а потом изјава да никада неће формирати Заједницу српских општина, онако како је договорено у Бриселу.

   Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Та изјава, поред тога што је потпуно бесмислена, показује право лице политичара у Приштини, који мисле да је Бриселски споразум шведски сто са кога могу да узму оно што им одговара и чије одредбе могу у ходу мењати и произвољно тумачити.

Управо је Београд тај који је испунио све своје обавезе и кредибилан је и стрпљив партнер у процесу дијалога, док Приштина осим ЗСО, одбија да спроведе и споразуме из домена енергетике, одбија сарадњу по питању решавања судбине несталих и изнова поставља нове услове како би потпуно обесмислила дијалог као процес за решавање свих отворених питања и пут ка нормализацији односа.

Ипак, важно је да је Вјоса Османи коначно признала да је Заједница српских општина у Бриселу договорена са свим извршним овлашћењима и јасном структуром и да управо у томе лежи разлог због ког Приштина одбија њено формирање скоро девет година.

Надам се да је Османијева чула током претходних дана и посете високих званичника ЕУ САД и Велике Британије региону да договори морају да се поштују и да ће јој, када процесуира те информације, бити јасно да не може вечно бежати од испуњавања својих обавеза.