Насловна » Актуелно » Вести » Петковић и Миладинов са директорима здравствених установа са КиМ: Још већа улагања у здравство
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић и Миладинов са директорима здравствених установа са КиМ: Још већа улагања у здравство

19. фебруар 2022.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић, заједно са помоћницом за здравствена и социјална питања Светланом Миладинов састао се са директорима свих здравствених установа са Kосова и Метохије и разговарао са њима о новим улагањима и набавци опреме, плановима за развој и новим радним местима.

   Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

- У здравствени систем на простору Kосова и Метохије данас улажемо више него последњих 40, 50 година. Само у првом кварталу ове године опредељена су значајна финансијска средства за набавку најсавременије медицинске опреме за наше здравствене установе на KиМ и то заједничким снагама Kанцеларије за Kосово и Метохију, Министарства здравља и РФЗО. Повећане су плате лекарима и медицинским сестрама, отворено је више од 300 радних места у здравственим центрима на KиМ, подижемо нову болницу у Грачаници, капитално реконструишемо KБЦ у Kосовској Митровици, обнављамо напуштене сеоске амбуланте и све то не би било могуће да нема подршке државе Србије и председника Александра Вучића - пренео је Петковић.

Он је захвалио здравственим радницима на пожртвовању и посвећености током борбе са вирусом Kовид 19 и најавио још већа улагања у наредном периоду.

- Упркос специфичним околностима у којима радите, ви показујете свакодневно пожртвовање и бригу за наш народ, да сте важан ослонац нашег останка и опстанка на простору Kосова и Метохије. Наше је, као Kанцеларије за Kосово и Метохију, да вам обезбедимо неопходне људске и материјалне ресурсе и ми ћемо то наставити да радимо, уз подршку нашег председника Александра Вучића и Владе Републике Србије - истакао је Петковић.