Насловна » Актуелно » Вести » Петковић Виоли фон Крамон: Да ли сте свесни да се Срби на КиМ буде под претњама терористичке УЧК?
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић Виоли фон Крамон: Да ли сте свесни да се Срби на КиМ буде под претњама терористичке УЧК?

04. март 2022. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић осудио је данас исписивање графита тзв. УЧК на неколико српских кућа у селу Суви До код Липљана које су током ноћи исписале непознате особе, поручујући да се Срби на КиМ и даље буде са претњама терористичке ОВК.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

"Да ли је Виола фон Крамон (известилац Европског парламента за Косово) свесна да се Срби на Косову и Метохији и даље буде са претњама терористичке ОВК? Колико дуго Виола фон Крамон планира да глуми незнање о свакодневним нападима на Србе?", запитао је Петковић на Твитеру.

"Да ли тако ваш Аљбин Курти чува мир и стабилност на Косову и Метохији?", додаје Петковић.

На четири српске куће, у етнички мешовитом селу Суви До код Липљана, јутрос су осванули графити који славе злочиначку ОВК, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Симболи терористичке организације су исписани на кућама Лјубинке Грбушић, Небојше Мораче, као и Милоша и Миленка Дукића који су веома узнемирени овим застрашивањем, а претеће поруке забринуле су и остале Србе у овом селу.