Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Све што Приштина изјављује о одржавању избора 3. априла на КиМ је лаж
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Све што Приштина изјављује о одржавању избора 3. априла на КиМ је лаж

21. март 2022.

Све што политичари из Приштине изјављују поводом одржавања председничких и парламентарних избора на Kосову и Метохији 3. априла је најобичнија и најпровиднија лаж.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Јасно је од самог почетка да Приштина и Аљбин Kурти желе да онемогуће Србима да 3. априла гласају на Kосову и Метохији, на председничким и парламентарним изборима и њихова једина права намера јесте да условљавањем одржавања избора покушају да натерају Србију да призна такозвано Косово.

Зато је крајње време да Kурти престане да замајава целокупну јавност и међународну заједницу по питању његове наводне добронамерности око одржавања избора, јер у његове игре и лажи више нико не верује.

Београд се све време понаша одговорно, како би Срби на Kосову и Метохији одбранили своје основно људско право - право гласа, али у Приштини ни у једном тренутку није имао разумног саговорника.

Званични став Републике Србије и њених државних органа поводом новонастале ситуације биће саопштен сутра после седнице Савета за националну безбедност, када ће бити одлучено о наредним кључним и пресудним корацима и одлукама државе Србије.

Званични Београд очекује од земаља Kвинте да се јасно и недвосмислено одреде према уценама и саботажама Приштине, као и кршењу основних, грађанских и демократских права Срба са KиМ.

Београд се у свим досадашњим ситуацијама понашао одговорно и одмерено, као и Срби са Kосова и Метохије, чувајући мир и стабилност као највеће вредности, док је Kурти показао да жели да дестабилизује ситуацију на терену изазове инциденте и нестабилност на простору Kосова и Метохије.