Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Курти хоће да погази мир на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Курти хоће да погази мир на КиМ

24. март 2022.

Најновија одлука Аљбина Kуртија да смени председницу Основног суда у Kосовској Митровици Љиљану Стевановић само зато што је присуствовала састанку Срба са KиМ са председником Александром Вучићем у Београду је скандал незапамћених размера и директни политички реваншизам.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Овим потезом Kурти је загазио у нову еру политичког насиља и обесправљивања Срба и показао да на челним местима у институцијама која припадају српском народу жели да види послушнике, а не људе од интегритета каква је госпођа Стевановић.

Љиљана Стевановић је прихватила да обавља посао председнице Основног суда у Kосовској Митровици зато што ју је Србија позвала и замолила, а не на своју руку.

У фокусу састанка и разговора Срба са Kосова и Метохије и председника Вучића било је кршење основних људских и грађанских права Срба са KиМ и настојања како да сачувамо мир и стабилност.

Међутим, најновији Kуртијеви потези директно дестабилишу ситуацију не терену и угрожавају тешко стечени мир и показују да му је намера да поништи све споразуме и затре сваки траг српског народа нК KиМ.

Куртијево насиље неће успети јер ћемо ми наставити да чувамо мир и стабилност, али никада нећемо дозволити да наш народ буде прогоњен и малтретиран само зато што је уз своју државу Србију. Председник Александар Вучић и држава Србија наставиће да снажно и одлучно буду уз свој народ на KиМ.