Насловна » Актуелно » Вести » У двориште породице Весић из Клокота Албанци бацили запаљиву направу
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

У двориште породице Весић из Клокота Албанци бацили запаљиву направу

28. март 2022.

У породично двориште фамилије Весић из Kлокота комшије Албанци су бацили запаљиву направу услед чега им је изгорео већи део растиња на имању.

 Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Тек пуком срећом, ватра није допрла до куће у којој живе Љубомир и Олга са ћерком Станијом, а приликом напада ћерки су упућене и увреде на албанском.

Ово није први пут да се породица Весић налази на мети различитих провокација, притисака и претњи, али је ово први пут да су се нашли на мети директног напада, због чега осећају посебну забринутост.

Весићи претпостављају да се иза овог напада крије намера комшија да их застрашивањем натерају да продају имање.

Ово је нажалост још један пример са којим се све проблемима суочавају Срби јужно од Ибра и каквим се све екстремистичким методама служе Албанци не би ли застрашивањем отерали Србе са својих огњишта.

Случај је пријављен полицији која је извршила увиђај, а ујутру ће их обићи и председник Привременог органа општине Витина Срђан Николић да би им пружио помоћ и подршку.

Недопустиви су и забрињавајући притисци са којима се суочава породица Весић и Kанцеларија за Kосово и Метохију очекује од полиције да под хитно расветли овај случај и одговорне приведе правди, а од међународних представника да овај случај третирају с највећом пажњом.