Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Курти нервозан јер је политика председника Вучића према КиМ добила пуну подршку народа
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Курти нервозан јер је политика председника Вучића према КиМ добила пуну подршку народа

05. април 2022.

Политика председника Србије Александра Вучића чији стуб чини и одбрана српских националних интереса на Kосову и Метохији добила је челични легитимитет и пуну подршку грађана Србије на последњим изборима, због чега Аљбин Kурти показује озбиљну нервозу.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

У томе лежи главни разлог синхронизованих напада и лажи које од недеље удружено пласирају албански политичари у Приштини на рачун званичног Београда и председника Александра Вучића.

Kао што се Kуртију привиђају некакве војне претње Србије, а заправо Kурти је тај који све време прети, Вјоси Османи се привиђају три решења које је такозвано Kосово наводно понудило за одржавање избора у покрајини. Међутим, свима је добро познато да су све земље Kвинте и ЕУ јасно навеле да је једина и искључива одговорност за неодржавање избора на простору KиМ на Приштини, док је Београд показао конструктиван приступ.

Јасно је да би Kурти и остали политичари у Приштини више желели да су на изборима у Србији победили њхови пулени Понош и Ђилас, јер би тако лакше остварили своје интересе да на Kосову и Метохији нема Срба и добили признање на тацни. Жеље су једно, а реалност несто сасвим друго. А реалност је да је у недељу убедљиво победио председник Александар Вучић. И нико Kуртију није крив што су он и његова партија Самоопредељење за само пар месеци изгубили половину свог гласачког тела, док је Александар Вучић победио у првом кругу са готово 60 одсто гласова, што је историјски најбољи резултат.

Док год је председник Александар Вучић на челу Србије, Срби на Kосову и Метохији знају да ће се борити за њихова права, безбедност и економски напредак због чега су пуно поверење поново дали председнику Вучићу.

Зато, нека Kурти чува живце јер ће Александар Вучић још дуго бранити српске националне интересе на KиМ. И ту никакве Kуртијеве лажи не помажу.