Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Куртијеви екстремисти да не деле лекције о демократији, већ да омогуће формирање ЗСО
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Куртијеви екстремисти да не деле лекције о демократији, већ да омогуће формирање ЗСО

10. април 2022.

Апсурд је да неко ко је на политичку функцију дошао на крилима Куртијевих популистичких порука о неважности дијалога са Београдом и изјавама да Приштину не обавезују договори из Брисела, данас за застој у дијалогу оптужује Београд.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Осведочени политички екстремиста Мимоза Кусари Љиља, која је свој демократски капацитет показала тако што је у Ђаковици била идеолог оних који су прогнаним Србима седам година забрањивали чак и да посете гробља, има најмање права да било коме дели лекције о демократији.

Представници "Самоопредељења" би, уместо што фразирају о демократији и европским вредностима, требало на делу да посведоче свој демократски капацитет тако што ће омогућити формирање Заједнице српских општина и тако оживети бриселски дијалог.

Београд остаје чврсто опредељен за решавање проблема на Косову и Метохији разговором, уз посредовање наших партнера из Европске уније, а привремене институције самоуправе у Приштини, у којима странка госпође Мимозе Кусари Љиље има одлучујућ глас, систематски руше дијалог, посежући за унилатерализмом и насиљем као средством за остваривање циљева.

Да су пола снаге коју свакога дана улажу у продубљивање антагонизама између Срба и Албанаца уложили у стварање стабилности и међунационалног поверења, Косово и Метохија би данас било много боље место за живот и Срба и Албанаца.

Али то није циљ Аљбина Куртија и његових гласноговорника, јер они се и даље надају да ће Срби некуд нестати и да ће они на белом коњу ујахати и у северну Косовску Митровицу и у Уједињене нације - што се никада неће десити.