Насловна » Актуелно » Вести » Породици Стевић из Грачанице други пут опљачкана кућа
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Породици Стевић из Грачанице други пут опљачкана кућа

08. мај 2022.

Обијањем и пљачком куће Драгољуба Стевића из Грачанице овој породици директно је угрожена егзистенција. Из куће је украден новац који је овај домаћин чувао за лечење, а нестале су и друге вредне ствари. Ово је други пут да се породица Стевић нашла на мети лопова.

 Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ово је још један у низу инцидената који указује на тежак положај српског народа на Косову и Метохији, са циљем да се Срби онеспокоје, застраше и отерају са својих вековних огњишта.

Канцеларија за Косово и Метохију упорно апелује на представнике међународних организација који су задужени за безбедност Срба у јужној српској покрајини на угроженост српске заједнице на Космету и наставићемо и даље да инсистирамо да се сваки овакав случај расветли и починиоци приведу правди.

Београд води одговорну и конструктивну политику, а Срби на КиМ одлучни су да остану и опстану на својим огњиштима и никакве провокације са албанске стране неће утицати да се изазове непримерена реакција нашег народа. То треба да схвате и политичари у Приштини и да коначно почну да комуницирају језиком верске и националне толеранције, јер досадашњом антисрпском реториком само стварају тензије на терену.