Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Одлуком о личним картама и таблицама Курти најотвореније запретио ратом Србима с КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Одлуком о личним картама и таблицама Курти најотвореније запретио ратом Србима с КиМ

29. јун 2022.

Најновијим једностраним одлукама институција у Приштини у вези са српским регистарским ознакама и личним картама, Аљбин Kурти је најотворрније запретио ратом против Срба на Kосову и Метохији.

 др Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Одлука институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова "KМ", "ГЛ", "ПР", "УР" и другима, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана, представља директни удар на све Србе и јужно и посебно северно од Ибра.

Недопустиво је да на овакву претњу сукобом и одмаздом представници међународне заједнице ћуте и праве се невешти, док Аљбин Kурти припрема почетак великог сукоба и напад на Србе крај септембра. Својим ћутањем, постају дитектни саучесници нове дестабилизације прилика на терену у режији Аљбина Kуртија, изазване новом једностраном одликом власти у Приштини.

Срби са Kосова и Метохије неће дозволити да буду прогањани, убијани и да им се одузима легитимно стечена имовина и то добро треба да знају сви и у Приштини и Бриселу.