A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Kancelarija za KiM: Hoti aktuelizuje fašističke snove o "velikoj Albaniji"

Kancelarija za KiM: Hoti aktuelizuje fašističke snove o "velikoj Albaniji"

18. jun 2018.

Svako javno iznošenje pretenzija prema tuđim teritorijama jeste pretnja stabilnosti regiona i neminovno utiče na pogoršanje međunacionalnih odnosa na Kosovu i Metohiji.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Najnovijom provokacijom funkcioner DPK Redžep Hoti ponovo aktuelizuje fašističke snove o stvaranju takozvane "Velike Albanije", ali i takozvane "zelene transferzale" na Balkanu.

Umesto što preti nepostojećom silom, Hoti i njegove stranačke kolege bi trebalo da se pozabave pitanjem zašto mladi ljudi glavom bez obzira beže put Zapada iz njihove kriminalno-terorističke tvorevine.

Ratoborna retorika Redžepa Hotija počiva na lažnoj predstavi o sopstvenoj snazi, kao i na strahu zbog činjenice da se širom sveta sve više uviđa da je podrška albanskim separatistima na Kosovu i Metohiji bila greška i da je njihova kriminalna tvorevina, nastala na nasilju i kršenju međunarodnog prava, neodrživa.

Srbija će nastaviti da konstrukivno doprinosi stabilnosti regiona i da sa odgovornim delom međunarodne zajednice radi na izgradnji održivog mira na ovim prostorima.