A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Vučić u Sunčanoj dolini: Moramo kao nacija da opstanemo

Vučić u Sunčanoj dolini: Moramo kao nacija da opstanemo

09.septembar 2018. Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas povratničko naselje u izgradnji “Sunčana dolina” koje će biti useljeno do Vidovdana sledeće godine i poručio da Srbija ulaže ogoman novac na KiM za opstanak srpskog naroda.

Foto: Tanjug

“Moramo da preživimo. Moramo da imamo narod, da sačuvamo naciju, ali valjda je sve što uništava naš narod postalo popularno. Ja u tome da učestvujem ne mogu”, rekao je Vučić u razgovoru sa direktorom projekta Sunčana dolina Slobodanom Mihajlovićem i rukovodstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je istakao da je veoma srećan i zadovoljan zbog izgradnje naselja u kojem će živeti 335 porodica.

“Živeće u ovim prelepim kućama. Sve drugo će im biti obezbeđeno. Ostala je još jedna tranša Vladi Srbije da plati i biće uloženo gotovo 25 miliona evra. Ogroman novac ulažemo na KiM, za opstanak našeg naroda. Kada izračunate, vidite da su to desetine i desetine miliona evra”, rekao je Vučić novinarima.

Navodeći da bi kuće trebalo da budu useljene do Vidovdana iduće godine, Vučić je rekao da radovi moraju da se ubrzaju, ali i da je svakako dobra vest za ljude koji su ostali bez krova nad glavom da će uskoro pronaći novi dom.

“Imaće i podno grejanje, kuće će biti energetski efikasne. Verujem da će naš narod da bude zadovoljan”, rekao je Vučić i objasnio da se grade prizemne i jednospratne kuće zbog analiza koje, između ostalog, pokazuju da se veći broj dece rađa u takvim objektima nego u soliterima.

Želimo još dece, jer bez toga nema opstanka, poručio je predsednik.