A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Brnabić: Skandal što nema reakcije na sporazum Prištine i Tirane

Brnabić: Skandal što nema reakcije na sporazum Prištine i Tirane

04.jul 2019. Izvor: Tanjug

Premijerka Ana Brnabić kaže da nije naivno to što su Priština i Tirana potpisale sporazum o zajedničkoj spoljnoj politici uključujući i zajedničke ambasade, kao i da je skandalozno što nema reakcije SAD i EU.

Ana Brnabić

Foto: Tanjug

"Strašno je to što su Priština i Tirana potpisale sporazum da sada imaju zajedničku spoljnu politiku. Ovo nije naivno, ovo je izuzetno ozbiljno. Skandal je da još uvek nismo videli nikakve zvanične reakcije ni od SAD ni od EU", rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je dodala da Priština to radi u trenutku kada EU ne može da reaguje, jer se formira nova Evropska komisija, biraju se novi članovi.

To se radi u momentu kada se, kako kaže, mnoge stvari menjaju i gde će visoki predstavnik za spoljnu politiku EU, koji treba da moderira dijalog Beograda i Prištine biti iz Španije koja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Podseća da je Žosep Borel, koji je kao ministar spoljnih poslova Španije posetio Srbiju pre nekoliko meseci, da su imali dobre razgovore i da on razume zašto je važno poštovanje međunarodnog prava i standarda.

"Situacija se u mnogome komplikuje i postaje iz dana u dan sve kompleksnija", zaključila je ona.