A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Kozarev: Kurti širi dezinformacije, Priština ne priznaje diplome

Kozarev: Kurti širi dezinformacije, Priština ne priznaje diplome

06. novembar 2019.

Aljbin Kurti bi, ako je već rešio da se igra političara, trebalo da malo zagreje stolicu, umesto što iz neznanja širi dezinformacije, poput one da Beograd ne priznaje diplome sa Kosova i Metohije.

Kozarev

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Prava i istinita informacija je da je od početka primene sporazuma o uzajamnom priznavanju diploma Beograd pozitivno odgovorio na 75 odsto zahteva za priznavanje diploma stečenih na univerzitetima u našoj južnoj pokrajini koji su pristigli do 2016. godine.

Kurti, dakle, ne zna o čemu govori, jer Beograd je taj koji treba da u ovoj stvari insistira na reciprocitetu, budući da u istom periodu od strane Prištine nije priznata nijedna diploma ustanova iz obrazovnog sistema Republike Srbije.

Priština je, naime, odbila da prihvati spisak naših univerziteta i da prizna Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, zbog čega je i priznavanje diploma sa naše strane obustavljeno.

Kurti bi trebalo da makar pročita sporazume postignute u Briselu pre nego što odluči da ih komentariše i da se raspita kod svojih kolega u Prištini o tome kako su i kada sve kršili dogovore.