A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Đurić: Albanski separatisti ozvaničili aparthejd na KiM

Đurić: Albanski separatisti ozvaničili aparthejd na KiM

11. novembar 2019.

Moderna Evropa decenijama nije bila svedok rasističke i šovinističke političke prakse kakva se danas sprovodi na samoproglašenom Kosovu, jer Srbima je brutalno oduzeto pravo glasa, čime su albanski separatisti ozvaničili aparthejd u našoj južnoj pokrajini.

Marko Đurić

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Interno raseljenim Srbima, ne samo da je onemogućeno da žive na svojim vekovnim ognjištima, već im je uskraćeno pravo da na bilo koji način izraze svoju političku volju.

Samo su srpski glasovi iz centralne Srbije, bez ikakvog smislenog objašnjenja, poništeni u ovoj šovinističkoj farsi, čime je proterivanje našeg naroda sa Kosova i Metohije i zvanično politički tretirano kao neopozivo.

Srpski glasovi su najpre bili kužni, a danas je odlučeno da naprosto ne postoje, i tako su proterani Srbi izbrisani kao ljudska bića iz političke stvarnosti.

Ovaj anticivilizacijski postupak Prištine ostaće zabeležen u evropskoj političkoj istoriji kao jedan od njenih najsramnijih trenutaka, i krajnje je vreme da zapadne "lučonoše demokratije" preduzmu nešto kako bi ovo varvarstvo bilo obuzdano.