A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Đurić upoznao Harčenka sa tokom dijaloga Beograda i Prištine

Đurić upoznao Harčenka sa tokom dijaloga Beograda i Prištine

27. jul 2020.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom o političko-bezbednosnoj situaciji u našoj južnoj pokrajini i problemima srpskog naroda na terenu.

Marko Đurić

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Zahvalivši ruskom ambasadoru na dosadašnjoj podršci Moskve teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, Đurić je istakao da će bratske veze naša dva naroda, kao i odnos suštinskog razumevanja i poverenja koji su izgradili predsednici Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, nastaviti da bude temelj izvanrednih odnosa naših država.

Đurić je ambasadora Bocan Harčenka upoznao sa tokom dijaloga Beograda i Prištine, kako na političkom, tako i na ekspertskom nivou, i izrazio uverenje da će Srbija i nadalje imati podršku Rusije na međunarodnom planu kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Beograd je, prema Đurićevim rečima, opredeljen za dijalog kao sredstvo za normalizaciju prilika u regionu i stvaranje uslova za ekonomski razvoj, ali nikome neće biti dozvoljeno da ponižava Srbiju i ispostavlja joj zahteve da zanemari svoje elementarne državne i nacionalne interese.

Đurić je ambasadoru Bocan Harčenku još jednom, u ime Vlade Srbije i srpskog naroda, zahvalio zbog dragocene pomoći koju je Rusija obezbedila našoj zemlji u borbi protiv epidemije virusa korona.