A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Kozarev: Hodžaj govori neistine

Kozarev: Hodžaj govori neistine

20. jun 2018.

Uspostavljanje Zajednice srpskih opština ne može imati nikakve veze sa željom Envera Hodžaja da samoproglašeno Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama, i najobičnija je neistina i obmanjivanje javnosti kada on te dve teme dovodi u bilo kakvu vezu.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Insistiramo da proces uspostavljanja Zajednice srpskih opština bude bez odlaganja i bezuslovno podržan od svih učesnika u briselskom dijalogu, i jalove su nade svih onih koji misle da se od Beograda pritiscima može iznuditi odustajanje od ovog principijelnog stava.

Zajednica srpskih opština mora biti uspostavljena u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu kako bi proces dijaloga Beograda i Prištine mogao biti nastavljen na produktivan način.

O članstvu samoproglašenog Kosova u Ujedinjenim nacijama naravno nema ni govora, jer u svetsku organizaciju kao punopravne članice mogu biti primljene samo države, a za veći deo čovečanstva samoproglašeno Kosovo nije država niti će to ikada biti.

Neodmerene izjave i nerealna očekivanja pojedinih političkih aktera iz Prištine očito su plod nervoze zbog sve učestalijih povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti, te promena na geopolitičkom planu koje im ne idu naruku.