Насловна » Актуелно » Вести » Козарев: Хоџај говори неистине

Козарев: Хоџај говори неистине

20. јун 2018.

Успостављање Заједнице српских општина не може имати никакве везе са жељом Енвера Хоџаја да самопроглашено Косово добије столицу у Уједињеним нацијама, и најобичнија је неистина и обмањивање јавности када он те две теме доводи у било какву везу.

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Инсистирамо да процес успостављања Заједнице српских општина буде без одлагања и безусловно подржан од свих учесника у бриселском дијалогу, и јалове су наде свих оних који мисле да се од Београда притисцима може изнудити одустајање од овог принципијелног става.

Заједница српских општина мора бити успостављена у складу са договорима постигнутим у Бриселу како би процес дијалога Београда и Приштине могао бити настављен на продуктиван начин.

О чланству самопроглашеног Косова у Уједињеним нацијама наравно нема ни говора, јер у светску организацију као пуноправне чланице могу бити примљене само државе, а за већи део човечанства самопроглашено Косово није држава нити ће то икада бити.

Неодмерене изјаве и нереална очекивања појединих политичких актера из Приштине очито су плод нервозе због све учесталијих повлачења признања једнострано проглашене независности, те промена на геополитичком плану које им не иду наруку.