A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Đurić: Neka Tači saopšti ime i prezime ubice, a ne lažne vesti i provokacije

Đurić: Neka Tači saopšti ime i prezime ubice, a ne lažne vesti i provokacije

27. decembar 2018.

Pozivam Hašima Tačija da domaćoj i međunarodnoj javnosti imenom i prezimenom kaže ko je ubica Olivera Ivanovića i za to ponudi čvrste dokaze, a ne lažne vesti i provokacije, kao što je to danas učinio na novogodišnjoj konferenciji za medije.

Marko Đurić

Foto: Tanjug

On dokaze za tvrdnju da se počinici tog ubistva nalaze u Beogradu naravno nema, što ga nije sprečilo da na mangupski način pokuša da Srbiju navede da se brani od njegovih besmislenih optužbi.

Podsećam da Priština skoro godinu dana odbija da sarađuje u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, i da je odbila da sa našim istražnim organima podeli informacije koje bi mogle da dovedu do rasvetljavanja tog zločina.

Umesto toga, Priština ubistvo Olivera Ivanovića na najsramotniji način mesecima koristi u političko-propagandne svrhe u obračunu sa Srbima na Kosovu i Metohiji i Republikom Srbijom.

Sve to govori o činjenici da Prištini i Hašimu Tačiju nije i nikada nije ni bilo iskreno stalo da nalogodavci i počinioci ubistva Olivera Ivanovića budu privedeni pravdi, a nečinjenjem i usmeravanjem istrage u pogrešnom smeru se zapravo potvrđuje da trag do krivaca vodi ka Prištini, a ne ka Beogradu.