A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Đurić: Opasne i besramne tvrdnje Trajković, utvrditi da li govori istinu

Đurić: Opasne i besramne tvrdnje Trajković, utvrditi da li govori istinu

22. april 2019.

U svim civilizovanim društvima mora postojati odgovornost za javno izgovorenu reč, i sloboda govora ne podrazumeva pravo da bez ikakvih konsekvenci neosnovano i bez dokaza blatite i klevećete koga želite.

Marko Đurić

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Rada Trajković je u današnjem gostovanju na N1 najdirektnije državu Srbiju optužila za „državni terorizam“ i ubistvo Olivera Ivanovića, i smatram da je neophodno utvrditi da li ona govori istinu, odnosno kakvim dokazima raspolaže za tako opasne i besramne tvrdnje.

Ukoliko, pak, ne govori istinu, potrebno je utvrditi da li u ovom svojevrsnom širenju panike i crtanju mete ima elemenata pravne odgovornosti.

Lično ne mislim da je ovaj napad na državu i demokratski izabrane predstavnike samo čin političke neodgovornosti ili patološke mržnje Rade Trajković prema sopstvenoj državi, iako je verovatno i to.

Sve, međutim, ukazuje na to da je Rada Trajković samo jedan od učesnika organizovane kampanje rušenja ugleda države i njenih institucija, i smatram da je, u cilju očuvanja društvene stabilnosti, potrebno utvrditi ko sa kojim motivom učestvuje u toj kampanji i ko je njen naručilac i inspirator.

Očekujem zato od nadležnih državnih organa da istraže navode Rade Trajković i prirodu njenih odnosa sa privremenim institucijama samouprave u Prištini i sa pojedinim stranim diplomatama sa kojima, kako je i sama potvrdila, održava redovne kontakte.