Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић са Танином о ситуацији на КиМ и перспективама дијалога Београда и Приштине

Ђурић са Танином о ситуацији на КиМ и перспективама дијалога Београда и Приштине

08. мај 2017.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић састао се данас са шефом Мисије Уједињених нација на Косову и Метохији (УНМИК) Захиром Танином.

Фото: Канцеларија за КиМ

Ђурић и Танин разговарали су о политичкој и безбедној ситуацији на Косову и Метохији и перспективама дијалога Београда и Приштине.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију нагласио је да Београд жели пуно спровођење договора постигнутих у Бриселу, пре свега оних који се односе на Заједницу српских општина, која, према његовим речима, мора бити формирана без икаквих одлагања.

Ђурић је Танину пренео забринутост Владе Србије због серије изјава албанских политичких представника којима је продубљена атмосфера неповерења у српско-албанским односима и учињен опасан корак ка дестабилизацији региона.

Директор Канцеларије за КиМ захвалио је шефу УНМИК-а због доследне статусне неутралности УНМИК-а и рада на заштити положаја српског народа на Косову и Метохији, истакавши значај заштите имовинских права Срба у покрајини, како би се поспешио повратак расељених и гарантовао опстанак оних који тамо тренутно живе.

На састанку је било речи и о неопходности да се имовина Републике Србије, као и правних и физичких лица на Косову и Метохији, третира у складу са међународним правним стандардима.