Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Порука да је Србе у нашој јужној покрајини дозвољено убијати

Ђурић: Порука да је Србе у нашој јужној покрајини дозвољено убијати

19. мај 2017.

Информацију о обустављању истраге злочина над српским жетеоцима у селу Старо Грацко код Липљана 1999. године примио сам са неверицом, и сигуран сам да данас нема грађанина Србије који због тог срамотног чина не осећа тугу и гнев.

Фото: Канцеларија за КиМ

Породице и пријатељи српских мученика у Старом Грацком ће уместо правде, на годишњицу овог страшног злочина добити неправду и још једну поруку да је Србе у нашој јужној покрајини дозвољено убијати.

Данас је дефинитивно пала завеса у циничној представи у којој су крвници и њихови покровитељи глумили да маре за оне које су побили. Сада јасно видимо да су и они који су, правећи се да тугују, непозвани полагали цвеће на спомен обележју српским страдалницима у Старом Грацком исти као и они који су спомен-плочу недуго затим оскрнавили.

Данас када се злочинци без икаквог пардона пуштају да слободно шетају Косовом и Метохијом и када им се чак дозвољава да се кандидују за највише политичке функције, овај тужни догађај само још једном потврђује да правде за српски народ и српске жртве не може бити пред туђим судовима.

Србија је уверена да ће починиоце овог и многих других некажњених злочина над нашим народом кад-тад стићи рука правде, јер злочини попут овога не застаревају, нити се заборављају.

Уверен сам да се данашње одлуке Специјалног тужилаштва у Приштини стиде и сви пристојни грађани албанске националности, који имају прилику да на предстојећим изборима на Косову и Метохији поруче да више не желе да буду таоци своје злочиначке политичке елите.