Насловна » Актуелно » Вести » Ранђеловић: Једино Српска листа има подршку Београда

Ранђеловић: Једино Српска листа има подршку Београда

24. мај 2017. Извор: Танјуг

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Миљан Ранђеловић изјавио је данас у Косовској Митровици да једино Српска листа има подршку Републике Србије и званичног Београда на предстојећим парламентарним изборима на Косову и Метохији који се одржавају 11. јуна.

Фото: Канцеларија за КиМ

Ранђеловић је позвао Србе са КиМ и све оне који имају право гласа на изборима да масовно изађу и подрже Српску листу за коју је рекао да једино она може да гарантује политичко присуство Републике Србије на КиМ и опстанак свих њених институција.

"Једино Српска листа у сарадњии са Београдом може да се избори за Заједницу српских општина. Ово су судбински избори за наш народ на КиМ, а пре свега због тога што постоје тенденције да се смањи утицај институција Републике Србије на КиМ и једино Српска листа може да гарантује да ће српске институције и даље опстати на простору КиМ,"" нагласио је Ранђеловић.

Ранђеловић, који је данас присуствовао уводном делу састанка Српске листе у Косовској Митровици, казао је да на предстојећим изборима на Косову и Метохији нема више колона и да је једина колона Срба у покрајини она коју подржава Србија - Српска листа.

"Све остале листе које се представљају за српске кандидовали су Албанци, то нису наши кандидати, то су кандидати оних који би хтели да заузму места која су гарантована Србима на КиМ. Срби у покрајини то не треба да дозволе, зато позивамо све Србе који живе на КиМ и Србе који имају право гласа то право искористе, да се масовно одазову и подрже Српску листу, зато што је једино Српска листа српска и зато што једино Српска листа има подршку Републике Србије," нагласио је Ранђеловић.

Он је истакао да је Српска листа већ доказала да може да буде брана формирању такозване "војске Косова" и да у сарадњи са Београдом Српска листа може и у будућем периоду да не дозволи формирање косовске војске од које, како је рекао, највише би били угрожени Срби на КиМ и Република Србија.

Председник Српске листе Славко Симић изјавио је да је данашњи састанак у Косовској Митровици први неформални састанак на који су позвани сви кандидати за посланике испред Српске листе али и остали представници и активисти.

„Знате и сами да су за 11. јун расписани ванредни парламентарни избори и данас ћемо разговарати о свим активностима које ћемо предузети у наредних неколико дана како би заиста показали и доказали нашем народу на КиМ због чега су важни и значајни ови избори и како би показали нашем народу зашто је важно да подржи Српску листу,"- рекао је Симић.

Симић је истакао да је неопходно да што већи број Срба са правом гласа на КиМ изаде на изборе како би се спречило улазак Срба лојалних Приштини у парламент и поруцио да Српска листа неће толерисати никакве нерегуларности на изборима.

Он је подсетио да војска Косова није формирана искључиво захваљујући деловању Српске листе, што ће бити један од њених кључних задатака и у наредном сазиву парламента.

На састанку Српске листе у Косовској Митровици били су присутни и већина градоначелника косовских општина са српском већином и други.