Насловна » Актуелно » Вести » Српска листа: Циљ је да освојимо свих десет мандата

Српска листа: Циљ је да освојимо свих десет мандата

04. јун 2017. Извор: Танјуг

На предизборном скупу Српске листе, који је данас одржан у Гораждевцу, речено је да је циљ ове странке да на предстојећим парламентарним изборима 11. јуна освоји свих десет мандата и да настави борбу за очување српских националних инетереса на Косову и Метохији.

Фото: Канцеларија за КиМ

Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић изјавио је да Срби окупљени око Српске листе излазе на предстојеће изборе јединствено уз Српску листу, за коју је рекао да је показала да је брана одбране српских националних интереса и да никада није изневерила државу Србију и Владу Србије.

“Једино Српска листа има подршку Владе Републике Србије и њеног председника Александра Вучића,”- казао је Петковић и истакао да Српска листа никада неће дозволити формирање тзв. војске Косова и да неће учествовати у разговорима око, како је рекао, некакве демаркације граничне линије са Црном Гором.

“Једино Српска листа зна да је реч овде о државној граници Републике Србије. Српска листа је та која ће се борити за српски народ и која ће се борити за Заједницу српских општина. Сви они други који би желели да се представљају као представници српског народа су заправо представници албанских политичара који би хтели да разделе српски народ,”- упозорио је Петковић.

Председник Српске листе Славко Симић изјавио је на скупу у Гораждевцу да Срби на предстојеће изборе не излазе на више листа и колона, како неки тврде, већ да постоји само једна Српска листа, листа коју подржавају Влада Србије и председник Републике Србије Александар Вучић.

“Ако имамо подршку Владе Републике Србије и председника Републике Србије имамо и подршку која је неопходна да остваримо наш циљ, а то је да у парламенту узмемо свих десет посланичких мандата и да ти мандати припадну вама, српском народу а не да припадну појединицима који зарад својих личних интереса и зарад анимозитета према Влади Србије желе да нам отму мандате, отму ваше право и доведу српски народ до руба егзистенције,”- нагласио је Симић.

Кандидат за посланика на Српској листи Винка Радосављевић изјавила је да су предстојећи избори од судбинског значаја за опстанак српских институција на Косову и Метохији.

“Због тога је држава Србија јасно стала иза Српске листе која је једино гарант постојања српских институција у покрајини, а самим тим и гарант опстанка српског народа на Косову и Метохији,”- рекла је Радосављевић и истакла да Срби немају право на грешку на изборима 11. јуна.

На предизборном скупу Српске листе који је одржан у Дому културе у Гораждевцу говорио је и председник Привременог органа општине Пећ Милош Димитријевић, а присутни су били и кандидати Српске листе за посланике Бранимир Стојановић и Срћан Поповић.