Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Биће проблема, али нема контроле Приштине над Србима

Вучић: Биће проблема, али нема контроле Приштине над Србима

12. јун 2017. Извор: Танјуг

Желимо озбиљан дијалог с Албанцима, али морају да знају да желимо и да очувамо интересе Срба и Србије на Косову и Метохији, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић.

Фото: Танјуг

Такозвана ратна или ветеранска коалиција странака, која је добила већину на изборима на Косову и Метохији, је она групација која је најотвореније претила Србима, и то ће нам створити много проблема, рекао је Вучић новинарима, али и указао да та коалиција у Приштини сад има наспрам себе јединствен блок политичких представника Срба, који ће штитити интересе Срба и Србије на Косову и Метохији.

Кључно је да Албанци нису код Срба успели да остваре оно што су желели, и они и неки споља, а то је да имају неку врсту контроле над српским посланицима у доношењу одлука на Косову, рекао је председник Србије.

Вучић је рекао да ће исход превремених парламентарних избора на Косову представљати тешкоће и многе проблеме, али, каже, ми ћемо се борити да сачувамо стабилност и наставимо дијалог, те поручио да ће, приликом формирања владе, Приштина пред собом имати јединствен српски блок.

Вучић је подсетио да су ратничка, терористичка или ветеранска коалиција, као и Самоопредељење, који су добили највише гласова, увек најотвореније претили Србима.

"Остаје да видимо какве коалиције желе да формирају. Имају прилично јединствен блок Срба који ће штитити и чувати своје интересе", поручио је он.

Председник Србије је казао да је желео нешто другачије резултате, што се тиче воље албанског народа, али да није могао у њихово име да бира.

"Резултат ће нам представљати тешкоће и много проблема, борићемо се да стабилност сачувамо и наставимо дијалог, јер тиме чувамо стабилност и мир", нагласио је Вучић.

Он је, у Горњем Милановцу, одговарајући на питање новинара, рекао да чека коначне резултате и да је, када је реч о Српској листи постигнут добар резултат, те треба да се види да ли ће имати осам или свих десет мандата.

Изразио је захвалност Србима што су били дисциплиновани и гласали за своје интересе, желе наставак дијалога.

"Они су показали да желе да имамо озбиљан дијалог са Албанцима, али и знају да морамо да сачувамо интересе Срба и Србије на Косову и Метохији. Изашли су у већем броју него што су то чинили на изборима за председника Србије јер су разумели важност ових избора", оценио је Вучић.

"Добити 90 одсто гласова није мала ствар", констатовао је он и исказао захвалност на исказаном поверењу, као и да је поносан што је толико гласова добијено, посебно имајући у виду велики и интерес и значај гласања за наше грађане.