Насловна » Актуелно » Вести » Обележена 19. годишњица од киднаповања рудара на КиМ

Обележена 19. годишњица од киднаповања рудара на КиМ

22. јун 2017. Извор: Танјуг

Удружење породица киднапованих и убијених на Косову и Метохији је у спомен-соби за косметске жртве Палате Београда обележило 19. годишњицу од киднаповања девет рудара Површинског копа угља "Бељаћевац" на КиМ.

Фото: Спомен-соба ( Архива-Канцеларија за КиМ)

Директор владине Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је тим поводом да ће држава помоћи да се направи трајни музеј за све жртве ратова на подручју бивше Југославије.

"Пре деветнаест година отети су рудари копа 'Белаћевац", отети су само зато што су били Срби, друге националности од терориста и злочинаца који су дошли да их узму са њихових радних места и да их невине одведу на места незнана, а ни данас њихове породице не знају јесу ли живи или мртви", рекао је Ђурић.

Додао је да је прошло 18 година од доласка међународних снага, а нико од међународних организација није понудио одговор шта је било са киднапованим рударима.

"Желим да из ове спомен-собе кажем и поручим да Србија никада неће престати да се сећа своје убијене браће и својих убијених сестара", рекао је Ђурић.

Поручио је да ће се држава увек борити да се сазна истина о жртвама, као и да се почионици злочина изведу пред лице правде.