Насловна » Актуелно » Вести » Канцеларија за КиМ осуђује ноћашњи инцидент у коме је запаљен аутомобил Оливера Ивановића

Канцеларија за КиМ осуђује ноћашњи инцидент у коме је запаљен аутомобил Оливера Ивановића

28. јул 2017.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије осуђује ноћашњи инцидент у Косовској Митровици у коме је запаљен аутомобил Оливера Ивановића, који је још један је у низу покушаја да се код грађана српске националности на Косову и Метохији изазове немир, страх и несигурност и подстакне даље насиље.

Фото: Канцеларија за КиМ

Прошло је само два дана како је запаљен аутомобил доктора Драгише Миловића, дело за које, као и у већини случајева до сада, нема назнака да ће починиоци бити пронађени и приведени правди, што потврђује неспособности или изостанак жеље Приштине и дела међународне заједнице да се створе услови за безбедност грађана и одрживи суживот на Косову и Метохији.

Нечињење и одсуство одлучне реакције надлежних значи одобравање и подршку оваквим актима и онима којима до мира и просперитета на Косову и Метохији није стало.

Позивамо Приштину, међународну заједницу и све одговорне за безбедност на Косову и Метохији, да коначно уложе озбиљне напоре како би се обуздало насиље и обезбедили услови за сигуран и безбедан живот свих грађана у Покрајини.