Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Уместо трвдоглавости, Тахири да покаже конструктивност

Ђурић: Уместо трвдоглавости, Тахири да покаже конструктивност

23. август 2017.

Госпођа Едита Тахири, коју је Европска унија у више наврата морала да обуздава због ширења дезинформација о садржају и исходима разговора у Бриселу, последња је особа која некога може да оптужује за лаж.

Фото: Канцеларија за КиМ

Такође, апсурдно је и да госпођа Тахири, као неко ко важи за једног од најтврдокорнијих и најекстремнијих политичара у Приштини, било кога стигматизује као шовинисту, јер ако данас у региону постоји држава чији политички курс није заснован на шовинистичким идејама, онда је то Србија.

Управо је због необузданог и непристојног понашања, какво показује и у последњим иступима у јавности, госпођи Тахири било речено да напусти састанак у Бриселу, како не би кварила конструктивну атмосферу у дијалогу.

Уместо да тврдоглаво инсистира на стварању неповерења и страха код својих сународника, госпођа Тахири би требало да се, ако заиста жели добро своме народу, конструктивно укључи у дијалог о будућности региона и српско-албанским односима, али и да престане да мантра о неопходности да Србија призна једнострано проглашену независност Косова и Метохије, јер се то никада неће догодити.