Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић примио породицу Богдана Митровића

Ђурић примио породицу Богдана Митровића

01. септембар 2017. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић примио је данас у Палати Србија породицу Богдана Митровића, који је недавно ухапшен у Мушутишту код Суве Реке на КиМ.

Фото: Канцеларија за КиМ

Том приликом Ђурић је изјавио да тражи слободу за Богдана Митровића који је, како је рекао, "невин киднапован од стране косовске полиције испред целе његове породице".

"Зашто је шестогодишњи Филип морао да гледа како његовог деду, са рукама на леђима, као криминалца изводе из аутобуса", упитао је Ђурић.

Он је поручио да треба да буде срамота оне који на овај начин прибегавају прогону оних људи само зато што су српског имена и презимена на КиМ и само зато што су ишли да посете своје огњиште и своју цркву из 1315. године.

"Срам да буде све оне који ћуте пред овом неправдом. Последњи је тренутак да Међународна заједница и сви они који су одговорни за сигурност свих људи на КиМ зауставе овакав бруталан прогон", рекао је Ђурић.

Он је додао да је последњи тренутак да разум и правда победе неправду, прогон и злостављање којем је данас изложена породица Митровић.

"Богдан Митровић има шесторо деце, 24 унучади, 12 праунучади. Они заслужују да им се врати супруг, отац, деда, прадеда", поручио је Ђурић.

Наглашава да одговорни за овај прогон и за све друге прогоне Срба на КиМ претходних деценија заслужију да буду суочени са одговорношћу.

Ђурић је поручио онима који су Митровићу ставили лисице на руке да би, уколико не буду уважили његова људска и грађанска права, могли и сами да се нађу са лисицама на рукама.

Небојша Митровић, син ухапшеног Богдана Митровића рекао је да је цела породица у шоку због хапшења његовог оца.

Митровић је навео да његов отац никада није имао било какав сукоб са Албанцима и истакао да су 80 одсто пријатеља његовог оца били Албанци.

"Да је мој отац имао неки страх, направио неки злочин, он би заборавио имовину и очев гроб", казао је он и додао да његов отац не би у том случају 17 година посећивао Косово по три, четири пута годишње.

Он је навео да његов отац не може да прими посету породице, те да има здравствене проблеме.

На питање новинара да ли има било какве информаије о оцу, одговорио је да нема и да им није дозвољено да га посете.

На подршци коју су добили Митровић је захвалио државном врху, председнику Србије Александру Вучићу и Канцеларији за КиМ на челу са Марком Ђурићем.