Насловна » Актуелно » Вести » Павићевић посетио Митровића, тражи његово пуштање

Павићевић посетио Митровића, тражи његово пуштање

04. септембар 2017. Извор: Танјуг

Официр за везу у Приштини Дејан Павићевић посетио је данас у затвору Грдовац код Подујева Богдана Митровића, ухапшеног пре седам дана у Мушутишту код Суве Реке и затражио његово пуштање на слободу, јер, истиче, нема основа сумње да је починио било које кривично дело.

Фото: ТВ Мост

Павићевић је за Танјуг рекао да је са Митровићем разговарао сат времена, да је он у релативно добром општем стању, и психичком и физичком, те да му је пренео да Република Србија чврсто стоји иза њега, уз дубоко уверење свих да је невин.

Он је апеловао на правосудне органе у Приштини да преиспитају овај случај још једном, зато што, наводи, заиста не постоје ни индиције, ни основи сумње, ни посредни докази за извршење било каквог кривичног дела.

Павићевић је такође апеловао и на Еулекс, мисију ЕУ чија је основна сврха владавина права и заштита владавине права, да у скаду са тим и поступи и да се заштити право Митровића који је, понавља, потпуно невин.

"Нешто хитно мора бити предузето и човек мора да буде пуштен на слободу. Једино што њему може да се стави на терет је то што је Србин", каже Павићевић.

Подсетио је да је неколико пута поднет захтев за Митровићево пребацивање у Косовску Митровицу.

"Радимо на томе и трудимо се да он буде пребачен чим пре, ако не и ослобођен", каже Павићевић.

Навео је да ће Митровића сутра посетити његов бранилац, адвокат Дејан Васић, а очекује се и да ће његова породица добити дозволу за посету у уторак или среду.

Павићевић наводи да ће искористити прву следећу прилику када буде могуће да Митровића поново посети.

Павићевићу и браниоцу, адвокату Дејану Васићу прошле недеље, и поред дозволе суда, није било омогућено да у затвору у Подујеву посете Митровића.

Павићевић је тада Танјугу рекао да је са адвокатом Васићем отишао да посети Митровића, али да им, и поред дозволе суда, није било омогућено да га виде јер им је затворска администрација саопштила да за то немају техничких услова, односно довољно особља да би им омогућили улазак и посету, те да не могу да га виде пре почетка идуће недеље.

Митровићу је одређен притвора од 30 дана, након саслушања у суду у Призрену, где му је предочено да га је за наводне ратне злочине тужио бивши комшија Албанац.