Насловна » Актуелно » Вести » Канцеларија за КиМ: Спустити тензије на Косову и Метохији

Канцеларија за КиМ: Спустити тензије на Косову и Метохији

14. септембар 2017.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије протестује због привођења чланова Црвеног крста Косова и Метохије и упада полиције у његове просторије, и упозорава да злоупотреба хуманитарних питања у политичке сврхе никоме не може донети добро.

Фото: Канцеларија за КиМ

"То је начин заштрашивања Срба и порука да они могу да буду оптужени за све и свашта. Морамо да будемо спремни и да имамо правне тимове који ће се борити и пружати подршку нашим грађанима који тамо живе", рекао је Дачић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Наглашавамо да је у овом тренутку важно спустити тензије на Косову и Метохији, јер синоћна акција полиције широм наше јужне покрајине има најмање везе са Србима и радом једне хуманитарне организације.

Ова срамна акција је део обрачуна старих и нових политичких структура у Приштини и унутаралбанског сукоба, који је последица транзиције власти у привременим институцијама самоуправе.

То је честа реакција оних који изгубе и одлазе са власти, али то ће албански политичари морати да реше међу собом. За нас је најважније да се обезбеди мир, сигурност и безбедност наших грађана на Косову и Метохији и на томе ћемо снажно инсистирати.

Захтевамо од представника међународне заједнице на Косову и Метохији да спрече покушаје застрашивања српског народа и угрожавања егзистенције социјално угрожених грађана.