Насловна » Актуелно » Вести » Питање јединства српског народа - питање опстанка на КиМ

Питање јединства српског народа - питање опстанка на КиМ

06. октобар 2017. Извор: Танјуг

Питање јединства српског народа је питање његовог опстанка на Косову и Метохији, поручио је данас председник Србије Александар Вучић на састанку са представницима српског народа у покрајини, истичући да покушаје разбијања тог јединства треба спречити.

Фото: Танјуг

Председник Вучић је нагласио да треба спречити покушаје разбијања јединства, који долазе из кругова оних који желе да ослабе капацитет за остваривање колективних политичких права Срба на КиМ.

Представници српског народа са Косова и Метохије пренели су жељу Срба у покрајини да се, упркос сталним притисцима и тешкоћама са којима се суочавају, изборе за опстанак и своја колективна права у сарадњи са председником и Владом Србије, саопштила је служба за сарадњу с медијима председника Републике.

Ракић:Српска листа добила подршку председника Србије

Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је данас да је та листа на данашњем састанку са председником Србије Александром Вучићем добила безрезервну подршку за предстојеће локалне изборе на Косову и Метохији 22. октобра.

Ракић је после састанка са председником Србије у здању на Андрићевом венцу рекао да га радује чињеница да ће Влада Србије и председник Србије имати међу приоритетним циљевима побољшање услова за живот Срба на простору КиМ.

Ракић је рекао да ту мисли на мир, безбедност, сигурност, опстанак и останак и одржив повратак Срба на КиМ.

"Председник је данас имамо само једну молбу за нас - а то је да будемо јединствени. И бићемо јединствени и 22 октобра то ћемо показати сви заједно, повешћемо своју браћу, сестре, рођаке и пријатеље на глашацка места и показати свима онима који мисле другације и којима јединство није приоритет већ само лични интереси, где им је место и послати их у политичку историју" поручио је Ракић.

На састанку код председника Србије били су кандидати за председнике општина и одборнике, а присуствовали су и директор Kанцеларије за КиМ Марко Ђурић и генерални секретар председника Републике Никола Селаковић.