Насловна » Актуелно » Вести » У радној групи за дијалог представници свих министарстава

У радној групи за дијалог представници свих министарстава

16. октобар 2017. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, кога је влада на данашњој седници именовала за председника Радне групе за пружање подршке вођењу унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, каже да ће тек након седнице моћи да говори о детаљима њеног рада.

Фото: Танјуг

"Влада Србије је формирала на јутрошњој седници Радну групу која треба да пружи техничку и логистичку подршку унутрашњем дијалогу, а у њу су укључени представници свих министарстава, како би се директном комуникацијом покрио што шири спектар друштвених институција и група", рекао је Ђурић у изјави за Танјуг.

Задатак Радне групе је да пружа подршку надлежним органима, организацијама и телима у процесу вођења унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, као и да прати и координира активности које надлежни органи државне управе предузимају у процесу вођења унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, наведено је у саопштењу владе.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је реално да са предлогом за Косово и Метохију изађе у марту следеће године.

"То ће, дакле, бити решење које захтева болне компромисе са обе стране и које ће бити нападано са свих страна", рекао је Вучић за данашње Новости.

Иначе, позив за унутрашњи дијалог о Косову и Метохији председник Вучић упутио је у јулу са образложењем да је потребно да сви заједно пронађемо одговор који ће бити трајан и да не би, како је рекао, тај терет оставили потомцима.

"Имаћемо стрпљења да саслушамо све, а онда ћемо бити храбри да кренемо одважно с неким предлогом који ћемо представити нашем народу", рекао је Вучић у петак на завршетку Београдског безбедносног форума.

Сматра веома важним да тај дијалог има прави садржај, "без празних речи и политичког маркетинга".

Зато је, каже, и предложио унутрашњи дијалог да се грађани у Србији изјасне о косовском питању, јер, како је рекао, морамо да разговарамо једни са другима, да изнесмо захтеве и приведемо их реланости."