Насловна » Актуелно » Вести » Посета Ђурића Лепосавићу због учесталих напада на активисте Српске листе

Посета Ђурића Лепосавићу због учесталих напада на активисте Српске листе

18. октобар 2017.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић посетио је данас Лепосавић како би се из прве руке информисао о све учесталијим нападима на активисте Српске листе, у које су, према сведочењима жртава, укључени активисти Партије косовских Срба и чланови породице Драгана Јаблановића, кандидата ове странке за градоначелника Лепосавића.

Фото: Канцеларија за КиМ

Истог дана у 12 сати, директор Ђурић ће у Дому културе у Лепосавићу, а у 14 сати у биоскопској сали „Трепча“ у Звечану, учествовати на предизборним конвенцијама Српске листеЂурић је током ове посете одржао састанак са локалним представницима Српске листе, и том приликом поручио да нико не треба да се плаши насилника, јер држава Србија је гарант безбедности грађана на Косову и Метохију.

Покушаји нарушавања безбедности грађана Србије и дестабилизације прилика на северу Косова и Метохије, према Ђурићевим речима, неће остати без одговора и реакције државе.

Ђурић је посетио и активисте Српске листе који су повређени у јучерашњим насртајима Марка Јаблановића и његове супруге, иначе сина и снаје кандидата Партије косовских Срба за градоначелника Лепосавића Драгана Јаблановића.