Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Народ показао да уме да се бори за опстанак и Србију

Вучић: Народ показао да уме да се бори за опстанак и Србију

23. октобар 2017. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић честитао је Српској листи победу на локалним изборима у свим општинама са српском већином на Косову и Метохији.

Фото: Танјуг

"Хоћу само да вас поздравим све, да вам честитам на огромном успеху, да кажем да је наш народ на Косову и Метохији још једном показао да уме да се бори и за свој опстанак, али и за своју земљу Србију, да уме да се бори када је најтеже, када је притиснут и споља и на све друге могуће начине", рекао је Вучић телефоном, а чланови Српске листе, присталице и окупљени грађани слкушали су га преко спикерфона телефона директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Вучић је поздравио све окупљене, честитао им на "огромном успеху" и рекао:

"Хоћу да вам кажем да сам поносан на вас што штитите и браните право Срба да опстану на својим огњиштима и што браните интересе Републике Србије. И хоћу да кажем народу на Косову и Метохији да је то урадио само зато што је јак и сложан и велико хвала свим активистима. Честитам Горану Ракићу у Митровици, али честитам свим осталим у свих 10 општина на КиМ и нису успели они који су желели и да нас разједине и да нас победе", рекао је председник Србије.

"Победили смо још једанпут", истакао је и додао да је сада важно наставити да се ради у интересу нашег народа и да наши људи виде добробит од данашње победе.

"Радујем се вечерас, то по мојем гласу не можете да закључите, можда једнако, а можда и више од сваког од вас. Неки, чини ми се, нисам сигуран да ли разумеју колики је значај ове победе. Многи су хтели да после парламентарних избора сруше Српску листу. Јединствен српски наступ и јединствена Српска листа још једанпут су показали да не могу лако да буду побеђени", рекао је Вучић.

"Вама, вашим породицама желим све најбоље, желим вам пуно успеха, а желим нашем народу на КиМ да опстаје, да живи све боље. Живела Србија и све најбоље вама још једном. И Косово и Метохија у саставу је Србије", рекао је председник, на шта су окупљени почели да скандирају "Живела Србија" и "Ацо Србине".

Српска листа вечерас прославља победу са, како је рекао председник Српске листе Горан Ракић, више од 80 одсто гласова које је освојила, уз ватромет, бакље, шампањац и трубаче.