Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Српска листа апсолутни победник локалних избора на КиМ

Ђурић: Српска листа апсолутни победник локалних избора на КиМ

20. новембар 2017. Извор: Танјуг

Српска листа апсолутни је победник локалних избора на Косову и Метохији, јер је освојила свих десет општина са српском већином, док је прва следећа, са победом у осам општина, албанска партија Демократски савез Косова, изјавио је данас директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Фото: Танјуг

"Не само што је Српска листа освојила десет општина са српском већином, већ је на целом КиМ победила укупно на локалним изборима. Освојила је десет општина, прва следећа албанска партија, Демократски савез Косова осам, странка Рамуша Харадинаја седам, странка Хашима Тачија пет, Самоопредељење три", рекао је Ђурић дан након другог круга избора локалних избора на КиМ.

То је, додаје Ђурић, огромна победа за српски народ на КиМ, јер је 120.000 Срба у покрајини, наспрам милион Албанаца, успело да освоји десет општина, а да ниједна албанска странка појединачно не освоји ни близу толико на територији наше јужне покрајине.

Ђурић је честитао Српској листи на оствареној победи којом је, како је истакао постала најјача политичка странка када је реч о општинама на КиМ, рачунајући и албанске странке.

Он је захвалио свима који су допринели да Срби на КиМ данас достигну идеал - да се Срби сложе.

"То је оно чему смо се увек надали и од чега су зебли и страховали они којима није у интересу опстанак Срба на КиМ, а сада се то у пуном смислу те речи десило", рекао је Ђурић.

Он је захвалио српском народу који је, каже, тиме показао да му је стало да остане "у органској, институционалној вези са Србијом, да поштује и подржава напоре Србије" и на томе што се одазвао позиву владе и председника да буду сложни и јединствени.

То ће, уверен је Ђурић, у будућности допринети бољој реализацији и борби за интересе Срба на КиМ.

Новим градоначелницима је поручио да је данас време за славље, а већ сутра време да се засуку рукави и да се озбиљно ради на решавању нагомиланих и бројних проблема нашег народа у општинама са српском већином.

У томе ће, назначио је, имати снажну подршку државе, владе, председника и грађана, који су решени да помогну српском народу да се избори и остане на КиМ.

"Желим свима да ове успехе политичке, изборне преточимо у успехе који ће се оплодити у резултатима, политичким, економским и сваким другим", закључио је Ђурић.